Lic. Eleiko PT

Påbörja en karriär inom personlig träning

Ring oss!

0765 - 260 402
petra.fasth@eleiko.com
Vi vill gärna höra från dig! Slå en signal eller be oss kontakta dig.

Eleiko Lic. Eleiko PT

60 års erfarenhet har lärt oss en del
– Nu kan du bli PT hos Eleiko

Eleiko har 60 år i branschen och nu vill vi lära dig allt vi kan. Vår PT-utbildning vänder sig till dig som vill bli bäst på att lära ut funktionell träning.

För 60 år sedan förbättrade Eleiko skivstången och kom att förändra styrkesport för all framtid.

På samma sätt resonerande vi när vi för närmare 20 år sedan börjande med utbildningar i styrke- och träningsindustrin. Vi såg ett behov och ett intresse från fler som ville ha en bas i beprövad funktionell träning som backas av forskning och dessutom praktisk erfarenhet.

Vår PT-utbildning vänder sig till dig som förstår att fler och fler behöver kunskap om pålitlig funktionell träning. Inte bara de som tränar för sin sport utan även de som vill prestera i sitt vardagsliv. Våra lärare är några av de mest respekterade experterna inom sina områden. De lär dig det du behöver veta för att hjälpa dina kommande kunder att lyckas.

Utbildningen sker delvis på distans och delvis på Eleiko Sportcenter i Halmstad, en plats som regelbundet gästas av världsatleter. Vägg i vägg tillverkas Eleikos skivstänger som exporteras till 180 länder världen över. Som ett kvitto på att vi lyckas leverera kvalitet till våra deltagare så är vi en rekommenderad partner till SATS, Nordens största arbetsgivare för personliga tränare.

Funktionell träning, en ny "trend" som vi tillämpat i över 60 år

Allt fler vill få fördelarna av funktionell träning men vad är egentligen funktionell träning, borde inte all träning vara funktionell?

Vi har ägnat över 60 år att skapa förutsättningar för att fler ska kunna ta del av fördelarna av funktionell träning. Det som satte bollen i rullning för oss var en idé om hur skivstänger kunde förbättras. Idag är vi en helhetsleverantör av träningsutrustning och utbildning världen över. Från utgångspunkten i Halmstad så levereras en idé om att funktionell träning är för alla - från världsatleter i VM och OS till den som vill prestera i sitt vardagsliv.

Vår syn på funktionell träning grundar sig i sporterna tyngdlyftning och styrkelyft. Det handlar om att träna rörelser snarare än specifika muskler där balansen mellan styrka, rörlighet, balans och koordination tränas beroende på vad den specifika personen vill få ut av sin träning.

Den funktionella träningen ska vara bevisad av forskning och backas upp av praktiskt erfarenhet. Läraren Anders Lindsjö har hängt med ända sedan Eleiko lanserade utbildningar för 20 år sen, han har ägnat större delen av sitt liv att utbilda olika människor i olympiska lyft. Från lyftare på världsnivå, crossfit-atleter till den helt vanliga människan som vill få fördelarna av ökad rörlighet, balans och styrka från de olympiska lyften. Som en parantes är Anders vår senaste manliga OS-deltagare i tyngdlyftning.

Alla är inte bäst på allt därför har vi valt de bästa lärarna inom just sina områden. Vi vill hävda att vi har marknadens starkaste lärarteam.

Den funktionella träningen är ryggraden i vår PT-utbildning som även inkluderar den kunskap och de färdigheter som krävs för att prestera som PT – för dig, för kunden och för din blivande arbetsgivare.

Därför får du en skivstång: Bättre resultat med rätt utrustning

Som världsledande leverantör av skivstänger så kan vi helt enkelt inte låta bli. Vi vill att våra elever ska ha de bästa förutsättningarna att göra sina kunder nöjda.

Att kunna genomföra säker skivstångsträning börjar med rätt utrustning. En tyngdlyftningsstång ska kunna rotera och ha rätt flexibilitet. Det är viktigt dels för prestationen men också för din framtida kunds säkerhet då en tyngdlyftningsstång är mer skonsam för handlederna kontra en styrkelyftsstång vid tyngdlyftninsgspecifika övningar. Medan en styrkelyftsstång är styvare och mer stum, helt enkelt anpassad för styrkelyftsmomenten knäböj, bänkpress och marklyft.

Men vi gör så klart även teknikstänger för nybörjare och stänger med ett bredare användningsområde som passar exempelvis cirkelträning, Crossfit och liknande.

Vägg i vägg med vårt utbildningscenter i Halmstad tillverkas skivstången som varit med och tagit fler än 1000 världsrekord. Alla som genomför Eleikos PT-utbildning får en skivstång.

Eleikos skivstänger kostar mellan 5000 och 12 000 kr. Du får själv välja den skivstång du tror kommer passa dig och dina framtida kunder bäst.

Vi har samlat de bästa så att de kan lära dig

Våra lärare är var för sig expert inom just sina områden. De har både en akademisk och praktiskt bakgrund som ger dem en genommurad kunskap så att du slutligen kan omsätta kunskapen till dina kunder.

Men hos oss lär du dig inte bara att bemästra funktionell träning utan också den rent affärsmässiga delen av PT-yrket, oavsett om du satsar på en framtid som anställd eller egenföretagare. Vi kallar det startklara personliga tränare. Som ett bevis på detta så är vi en rekommenderad partner till SATS, Nordens största arbetsgivare för personliga tränare.

Viktig information

När börjar nästa utbildning?
Kista 2 februari
Halmstad 23 mars

Vad kostar utbildningen?
Fakturabetalning 75.000 kr inkl. moms (25%),

Via vår partner Human Finans erbjuder vi delbetalning över längre tid. Pris från 1 350 kr per månad. Läs mer nedan.

Vad ingår i priset?
26 lärarledda utbildningsdagar
1 månads distansstudier
Kurslitteratur
12 månaders tillgång till vår digitala utbildningsplattform
En valfri Eleiko skivstång
Lic Eleiko PT licens, EHFA licens och diplom efter avklarad teoretisk och praktisk examination

Var hittar jag utbildningsprogram?
Klicka på respektive utbildningstillfälle nedan eller kontakta oss så skickar vi det till dig.

Vad är nästa steg?
Vi tycker det brukar vara en god idé att i lugn och ro få ställa frågor till en riktig person så boka upp ett möte med vår representant Petra Fasth och ställ alla frågor du funderar på.
Ring Petra på 0765 - 260 402

Begär en offert

Kontakta din försäljningsrepresentant idag.
Februari 2, 2019

Actic Valhall, Kista

Kista, Sweden
25 lärarledda dagar och 4 veckors distansstudier
Svenska
fr. 1350 kr / mån75.000 kr inkl. moms (25%)
Mars 23, 2019

Eleiko HQ - Education Center

Halmstad, Sweden
25 lärarledda dagar och 4 veckors distansstudier
Svenska
fr. 1350 kr / mån75.000 kr inkl. moms (25%)

Kursinformation och vanliga frågor